אספרסו – משקה אשר ממצה את טעמם של שבעה גרם פולי קפה טחונים בתוך 30 מ”ל מים חמים שעוברים דרכם.
אספרסו ארוך – אותה כמות של קפה אך כמות המים הינה 40 מ”ל ולעיתים אף יותר.
אספרסו כפול – שתי מנות של אספרסו ב-60 מ”ל מים.
אייריש קופי – משקה המורכב מקפה חם, סוכר וויסקי עם שמנת מוקצפת למחצה.
ביקרין – משקה איטלקי המורכב משליש קפה שליש שוקולד ושליש שמנת לקצפת.
בראונר – כינוי אוסטרי לקפה שחור עם חלב.
בריסטה – הברמן של משקאות הקפה.
הוט שוט – אספרסו חם עם ליקר ושמנת.
הפוך – מנת אספרסו עם חלב מוקצף.
לאטה מקיאטו – חלב עם מעט מאוד קפה.
מוקה – קפה שחור קטן וחזק במיוחד.
מלאנז’ – משקה אוסטרי המורכב מחצי חלב חם חצי קפה עם הרבה חלב מוקצף.
מקיאטו – אספרסו עם כפית של חלב מוקצף.
מקינטה – מכונה ביתית להכנת אספרסו.
מוקצינו – מנת אספרסו עם חלב מוקצף וקקאו.
קפוצ’ינו – מנת אספרסו עם שליש של חלב חם ושליש קצף.
קפוצ’ינו קון פאנה – קפוצ’ינו עם קצפת במקום חלב מוקצף
.
קפה אמריקנו – אספרסו בתוספת מים חמים וחלב חם בצד.
קפה או לה – קפה בלב צרפתי שרובו חלב.
קפה קון פאנה – אספרסו ארוך עם קצפת.
ריסטרטו – אספרסו עם מעט מאוד מים.